Ν. Ροδόπουλος στο Action24: Σημαντική η ανάγκη συνεχούς εποπτείας στην αγορά

Στην εκπομπή «Action Τώρα» με τον Νίκο Υποφάντη και την Μιλένα Ηλιοπούλου, μίλησε το πρωί της Παρασκευής 24/02,  ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της OnLine Data, Νίκος Ροδόπουλος.

Σε ερώτηση σχετικά με το κόστος των logistics στην Ελλάδα, ο κ. Ροδόπουλος ανέφερε ότι «το κόστος των logistics στην Ελλάδα δεν είναι ακριβό. Στην πραγματικότητα, το κόστος είναι χαμηλότερο του μέσου Ευρωπαϊκού ΄όρου (…) Το βασικό πρόβλημα για την εφοδιαστική αλυσίδα είναι, κυρίως, οι πρώτες ύλες και τα προϊόντα εκείνα που επιβαρύνουν το συνολικό κόστος παραγωγής».

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος της OnLine Data, ανέφερε επιγραμματικά τρεις σημαντικούς παράγοντες κρίσης στον κλάδο. Το μεγάλο κόστος διαδρομής λόγω της αυξημένης κίνησης, την απουσία επιδοτήσεων για εκσυγχρονισμό του κλάδου και τέλος τα “άδεια” δρομολόγια που πραγματοποιούν τα οχήματα της αστικής διανομής, στις διαδρομές επιστροφής.

«Το πρόβλημα είναι Ευρωπαϊκό», επεσήμανε σε άλλο σημείο της συζήτησης, ο κ. Ροδόπουλος. «Η έλευση της πανδημίας, το κλείσιμο των εργοστασίων κλπ., έφερε διαταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα, με αποτέλεσμα να διανύουμε μέχρι και σήμερα μία οριζόντια περίοδο κρίσης».

Τέλος, ο κ. Ροδόπουλος επεσήμανε την σημαντικότητα της συνεχούς εποπτείας της αγοράς, ώστε να μπορεί τόσο ο καταναλωτής, όσο και η εκάστοτε επιχείρηση, να λειτουργεί σωστά.