Πολιτική Ποιότητας και Απορρήτου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Η εταιρεία ON LINE DATA Α.Ε. από το 1989 παρέχει εξειδικευμένες και καινοτόμες Υπηρεσίες και Προϊόντα στον τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων και Συμβούλων Επιχειρήσεων. Στόχος της εταιρείας είναι η παροχή ανταγωνιστικών και καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων, με έμφαση στην ποιότητα των υπηρεσιών της και τη συνεχή ικανοποίηση των πελατών της.

Προκειμένου να επιτύχει τους ως άνω στόχους, η ON LINE DATA Α.Ε. εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Προτύπου ISO 9001:2015 που διέπει το σύνολο των διεργασιών της.

Το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται με γνώμονα τις παρακάτω αρχές:

  • Να αποτελέσει τον βασικό μηχανισμό για τη βέλτιστη οργάνωση και λειτουργία της ON LINE DATA Α.Ε.
  • Να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
  • Να διασφαλίσει και να βελτιώσει την ικανοποίηση των πελατών της, με την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τους.
  • Να εξασφαλίσει τη προσαρμογή και αξιοποίηση του εξοπλισμού, του λογισμικού και των εργαζομένων στον διαρκώς αναπτυσσόμενο τομέα της πληροφορικής.

Η ON LINE DATA Α.Ε. δεσμεύεται για τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις που διέπουν τις υπηρεσίες της (νομικές απαιτήσεις και προδιαγραφές πελατών) καθώς και για τη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας.

Η Διοίκηση θέτει μια σειρά στόχων ποιότητας που αφορούν όλο το εύρος υπηρεσιών της εταιρείας και έχουν ως βασικό κριτήριο την βελτίωση της ποιότητάς τους. Κατά την ετήσια Ανασκόπηση, η Διοίκηση αξιολογεί το βαθμό επίτευξης των στόχων αυτών και θέτει νέους για την επόμενη χρονιά.

Η εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας είναι υποχρεωτική για το σύνολο των εργαζομένων στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων και των συνεργατών της ON LINE DATA Α.Ε.

Το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας αξιολογείται συστηματικά, ώστε να επιτυγχάνεται η διαρκής βελτίωσή του και η βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του.

Η Πολιτική Ποιότητας της ON LINE DATA Α.Ε. είναι διαθέσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το περιεχόμενό της Πολιτικής Ποιότητας ανασκοπείται ως προς την καταλληλότητά του ετησίως.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 

Η ONLINE DATA Α.Ε. ενδυναμώνει συνεχώς τη θέση της, ισχυροποιεί και αυξάνει το κύρος της, ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και κινείται θετικά και αποτελεσματικά στο απαιτητικό και δύσκολο περιβάλλον του κλάδου των εταιρειών πληροφορικής. Η εταιρεία, βασιζόμενη στην πείρα και την τεχνογνωσία που διαθέτει, στοχεύει στη συνεχή διεύρυνση των προσφερομένων υπηρεσιών πληροφορικής από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, με επίκεντρο πάντα την ποιοτική, ασφαλή και πλήρη ικανοποίηση των αναγκών και των απαιτήσεων των πελατών της.

Η ONLINE DATA Α.Ε. εγκατέστησε ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών που είναι σύμφωνο με το πρότυπο ISO 27001:2013 και δεσμεύεται για:

  • Την ικανοποίηση των πελατών της, μέσω της παροχής υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους.
  • Τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας των πληροφοριών που επεξεργάζονται, διακινούνται, τηρούνται με ηλεκτρονικά ή φυσικά μέσα από το προσωπικό και τα πληροφοριακά συστήματα της εταιρείας.
  • Την έγκαιρη και ταχεία αναγνώριση και αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων που σχετίζονται με παραβίαση (ή υποψία παραβίασης) της ασφάλειας των πληροφοριών της εταιρείας.
  • Την προστασία της επένδυσης της εταιρείας σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.
  • Τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας σε θέματα διαχείρισης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, απορρήτου επικοινωνιών, πνευματικών δικαιωμάτων κ.λ.π.
  • Τη συνεχή βελτίωση του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών, της αποτελεσματικότητάς του και των επιδόσεων σε θέματα διασφάλισης της ακεραιότητας, της εμπιστευτικότητας και της διαθεσιμότητας των πληροφοριών προς όφελος της ίδιας της επιχείρησης, των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών της.

Είναι σημαντικό για την ONLINE DATA Α.Ε. να διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους για την υποστήριξη του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών και να εξασφαλίζει τις απαραίτητες γνώσεις στο προσωπικό της σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τις ικανότητές του. 

Η εταιρεία αναγνωρίζει πλήρως τους στόχους του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών και υποστηρίζει την υλοποίηση αυτών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Η εταιρεία, βασιζόμενη στην πείρα και την τεχνογνωσία που διαθέτει, στοχεύει στη συνεχή διεύρυνση των προσφερομένων υπηρεσιών πληροφορικής από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, με επίκεντρο πάντα την ποιοτική, ασφαλή και πλήρη ικανοποίηση των αναγκών και των απαιτήσεων των πελατών της.

Η ONLINE DATA Α.Ε. εγκατέστησε ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών που είναι σύμφωνο με το πρότυπο ISO 27001:2013 και δεσμεύεται για:

▪ Την ικανοποίηση των πελατών της, μέσω της παροχής υψηλής ποιότητας σύμφωνα με τις απαιτήσεις τους.

▪ Τη διασφάλιση της εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας των πληροφοριών που επεξεργάζονται, διακινούνται, τηρούνται με ηλεκτρονικά ή φυσικά μέσα από το προσωπικό και τα πληροφοριακά συστήματα της εταιρείας.

▪ Την έγκαιρη και ταχεία αναγνώριση και αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων που σχετίζονται με παραβίαση (ή υποψία παραβίασης) της ασφάλειας των πληροφοριών της εταιρείας.

▪ Την προστασία της επένδυσης της εταιρείας σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

▪ Τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας σε θέματα διαχείρισης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, απορρήτου επικοινωνιών, πνευματικών δικαιωμάτων κ.λ.π.

▪ Τη συνεχή βελτίωση του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών, της αποτελεσματικότητάς του και των επιδόσεων σε θέματα διασφάλισης της ακεραιότητας, της εμπιστευτικότητας και της διαθεσιμότητας των πληροφοριών προς όφελος της ίδιας της επιχείρησης, των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών της.


Είναι σημαντικό για την ONLINE DATA Α.Ε. να διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους για την υποστήριξη του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών και να εξασφαλίζει τις απαραίτητες γνώσεις στο προσωπικό της σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών, αξιοποιώντας τις δεξιότητες και τις ικανότητές του.

Η εταιρεία αναγνωρίζει πλήρως τους στόχους του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών και υποστηρίζει την υλοποίηση αυτών.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη / χρήστη της Διαδικτυακής Πύλης («ΔΠ») υπόκειται στους όρους της παρούσας ανακοίνωσης καθώς επίσης και στα οριζόμενα στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ) και στη σχετική εθνική νομοθεσία, όπως εκάστοτε ισχύει.

Η ONLINE DATA A.E. θα προσαρμόζει τους όρους τους παρόντος σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σχετικό νομικό πλαίσιο. Οι όροι προστασίας προσωπικών δεδομένων μπορεί να αναθεωρούνται και να ενημερώνονται οποιαδήποτε στιγμή . Στην περίπτωση αυτή θα αναρτάται σχετική ανακοίνωση στην αρχική σελίδα ώστε να ενημερώνονται οι χρήστες για τις τροποποιήσεις και προσθήκες όρων. Με την πλοήγηση και χρήση της διαδικτυακής πύλης, οι επισκέπτες/χρήστες αναγνωρίζουν ότι έχουν διαβάσει, κατανοήσει και ανεπιφύλακτα αποδεχθεί την Πολιτική Απορρήτου. Η ONLINE DATA A.E. συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών / χρηστών της ΔΠ, που οι ίδιοι παρέχουν με σκοπό την παροχή των υπηρεσιών που είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικά.

Προσωπικά δεδομένα (ή δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα) σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων είναι κάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο («υποκείμενο των δεδομένων») το ταυτοποιήσιμο φυσικό πρόσωπο είναι εκείνο του οποίου η ταυτότητα μπορεί να εξακριβωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ιδίως μέσω αναφοράς σε αναγνωριστικό στοιχείο ταυτότητας, όπως όνομα, σε αριθμό ταυτότητας, σε δεδομένα θέσης, σε επιγραμμικό αναγνωριστικό ταυτότητας ή σε έναν ή περισσότερους παράγοντες που προσιδιάζουν στη σωματική, φυσιολογική, γενετική, ψυχολογική, οικονομική, πολιτιστική ή κοινωνική ταυτότητα του εν λόγω φυσικού προσώπου,

Η ONLINE DATA A.E. συλλέγει τα ακόλουθα στοιχεία:

Πεδίο επικοινωνίας:
• Όνομα
• Επώνυμο
• Διεύθυνση
• Τηλέφωνο
• Κείμενο (ελεύθερο κείμενο)

Η ONLINE DATA A.E. χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα για τους σκοπούς της παροχής των υπηρεσιών που επιλέγουν και αιτούνται οι χρήστες και μόνο στην έκταση που είναι απαραίτητο για την παροχή των υπηρεσιών αυτών και 2 την εκπλήρωση των
εκατέρωθεν υποχρεώσεων. Επίσης επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα εφόσον είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση υποχρέωσης από τον νόμο ή / και συμμόρφωσης προς νομική υποχρέωση.

Η ONLINE DATA A.E. δεν διαβιβάζει προσωπικά δεδομένα σε άλλα, φυσικά ή νομικά πρόσωπα εκτός από τις περιπτώσεις που

α) η διαβίβαση επιβάλλεται από τον νόμο ή /

β) η διαβίβαση γίνεται προς τρίτους, στους οποίους η ONLINE DATA A.E. αναθέτει την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λογαριασμό της. Στις περιπτώσεις αυτές η ONLINE DATA A.E. παραμένει υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων και διασφαλίζει ότι η επεξεργασία διενεργείται σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο μέσω της υπογραφής ειδικής σύμβασης με τους τρίτους στους οποίους αναθέτει εκτέλεση δραστηριοτήτων επεξεργασίας και τον έλεγχο αυτών.

γ) η διαβίβαση γίνεται σε άλλες εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται η ONLINE DATA A.E. με σκοπό την αποστολή διαφημιστικού υλικού και ενημέρωσης για προϊόντα, υπηρεσίες και προσφορές, με την προϋπόθεση ότι έχει παρασχεθεί ρητή συγκατάθεση από τους χρήστες.

Η ONLINE DATA A.E. δύναται να επεξεργάζεται τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων που έχουν αποστείλει οι επισκέπτες / χρήστες για στατιστικούς λόγους και προς βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών – πληροφοριών του λαμβάνοντας τα αναγκαία και κατάλληλα μέτρα ασφαλείας.

Τα προσωπικά δεδομένα διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης παροχής υπηρεσιών και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση ή απαιτείται για τη συμμόρφωση σε νομική υποχρέωση, εάν η διατήρηση επιβάλλεται από διάταξη νόμου. Μετά την παρέλευση αυτών των διαστημάτων τα προσωπικά δεδομένα διαγράφονται.

Οι χρήστες έχουν το δικαίωμα να ανακαλέσουν οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή τους για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους για σκοπούς προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Για την ανάκληση της συγκατάθεσης οι χρήστες μπορούν να απευθυνθούν στον Υπεύθυνο Ασφάλειας Πληροφοριών της ONLINE DATA A.E. στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Email: gdpr@onlinedata.gr
Τηλέφωνο: 210.9700230

Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τις επιλογές απεγγραφής, ακολουθώντας (κάνοντας click) στον αντίστοιχο σύνδεσμο (link), που συνοδεύει τα μηνύματα, ενημερώσεις, newsletters κλπ.