Πληροφοριακά συστήματα εναρμονισμένα με τα ηλεκτρονικά βιβλία myDATA

Τι είναι το MyData

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ MyDATA, εισάγει τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα του συνόλου των επιχειρήσεων στη χώρα μας. Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία αποτελούν σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της Φορολογικής Διοίκησης και της σχέσης της με τις επιχειρήσεις. Το MyData οδηγεί στην αυτόματη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων και απαλλάσσει από τη σημερινή γραφειοκρατία, όπως την υποβολή καταστάσεων ΚΕΠΥΟ, δηλώσεων ΦΠΑ κοκ.

OnLine Data & MyData

Η OnLine Data είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει τη νέα πραγματικότητα στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων, με βέλτιστο, στιβαρό και παραγωγικό τρόπο. Όλα τα πληροφοριακά συστήματά μας, APOLLON (Διεθνών Μεταφορών & Ναυτικών Πρακτορείων), PARMENION WMS και METAFOREFS (Εθνικών Μεταφορών, Διανομών και Courier) είναι έτοιμα να αναλάβουν το βάρος της αποστολής και λήψης κινήσεων MyData.

  • Επιτρέπει στα πρόγραμμα την καταχώριση του συνόλου των πρωτογενών εγγραφών που αφορούν τα Ηλεκτρονικά Βιβλία (Αγορές, Πωλήσεις, Δαπάνες, Αποσβέσεις, Μισθοδοσίες, Τακτοποίησης και Ισολογισμού).
  • Ενσωματώνει τα Τυποποιημένα Δεδομένα Παραστατικών της ΑΑΔΕ, επιτρέποντας απλώς την διασύνδεση των υπαρχόντων παραστατικών χωρίς να χρειαστεί σημαντική και επίπονη εργασία.
  • Έχει πλήρως ενσωματώσει τον Χαρακτηρισμό Συναλλαγών ΑΑΔΕ, ώστε να αποφευχθεί κάθε επιπλέον εργασία που θα διαταράξει την καθημερινότητα.
  • Έχει αναπτύξει ειδικό σύστημα ενημέρωσης τυποποιημένων δεδομένων ΑΑΔΕ, ώστε κάθε αλλαγή να ενημερώνει αυτόματα τα προγράμματα της OnLine Data.

Η OnLine Data έχει δημιουργήσει ειδικά για το MyData προεγκατεστημένο σύστημα ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων (CORE EDI Engine MyData) που επιτρέπει μέσω αυτόματου χρονοπρογραμματισμού την αποστολή των δεδομένων (online, ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία, τριμήνου κοκ.).

  • Διαβιβάζει στην ΑΑΔΕ με ενσωματωμένα την Τυποποίηση Δεδομένων Παραστατικών με τον αντίστοιχο Χαρακτηρισμό Συναλλαγών.
  1. Όλα τα εκδοθέντα παραστατικά
  2. τα παραστατικά του λήπτη όταν αυτό απαιτείται
  • Λαμβάνει και ενημερώνει αυτόματα το ΜΑΡΚ από την ΑΑΔΕ στις πρωτογενείς εγγραφές.
  • Με ειδικό πρόγραμμα διαβάζει, χαρακτηρίζει και ενημερώνει (λαμβάνοντας και το αντίστοιχο ΜΑΡΚ) τα συστήματα της OnLine Data για όλα τα παραστατικά εξόδων που υπάρχουν ως λήπτη. Ταυτόχρονα διαβιβάζει στην ΑΑΔΕ τον Χαρακτηρισμό Συναλλαγών.

Μέσω του CORE EDI Engine MyData συνδέεται καθημερινά και λαμβάνει ενημέρωση για:

  • Ποια παραστατικά υπάρχουν στην ΑΑΔΕ και ΔΕΝ τα έχει παραλάβει.
  • Ποια παραστατικά ΔΕΝ υπάρχουν στην ΑΑΔΕ και τον αφορούν ως λήπτη, για να ζητήσουν από τον εκδότη να τα διαβιβάσει.

Επιπλέον η OnLine Data παρέχει:

  • Αναλυτικό εγχειρίδιο OnLineData.MyData για την πλήρη λειτουργία και αναγκαία παραμετροποίηση.
  • Ένα δωρεάν Webinar (1,5 ωρών) για τη χρήση και λειτουργία των MyData για τα προγράμματά της.

Όλα τα ανωτέρω παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους υφιστάμενους πελάτες με ενεργό συμβόλαιο προαγοράς αναβαθμίσεων και υποστήριξης για το έτος 2020.

Επικοινωνήστε σήμερα με τους συμβούλους της OnLine Data για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9700230 ή αποστείλατε email στο info@onlinedata.gr.

myDATA webinar

Πληροφοριακά συστήματα εναρμονισμένα με τα ηλεκτρονικά βιβλία myDATA

Τι είναι το MyData Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ MyDATA, εισάγει τα ηλεκτρονικά βιβλία στην καθημερινότητα του συνόλου των επιχειρήσεων στη χώρα μας. Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία αποτελούν σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της Φορολογικής Διοίκησης και της σχέσης της με τις…