Δήλωση του Προέδρου της OnLine Data στο ICTplus.gr

Το παρών άρθρο δημοσιεύτηκε στο ICTplus

Διανύουμε την απόσταση που μας χωρίζει από την χαοτική πανσπερμία τεχνολογιών και μεθοδολογιών υλοποίησης, με την επανάσταση της κοινής λογική και τον επαναπροσδιορισμό της κατεύθυνσης στη σωστή ρότα. Η τεράστια υστέρηση δεκαετιών αρχίζει να καλύπτεται σταδιακά, εμφανίζοντας θετικά στοιχεία.

Όμως οι μεγάλες προκλήσεις των επόμενων ετών δεν αφορούν μόνο το κράτος. Κυρίως αφορούν τον ιδιωτικό τομέα. Ο εταιρικός μετασχηματισμός, που – πρέπει – να προηγείται του ψηφιακού και οι επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό με δεξιότητες, και υποδομές τεχνολογίας κρατούν – προς το παρόν – την αίσθηση της αισιοδοξίας σε σχετικά καλά επίπεδα.

Οι σημερινές συνθήκες στην αγορά των ΤΠΕ έχει δημιουργήσει δύο βασικές επιχειρηματικές τάσεις. Η πρώτη στηρίζεται στο θεώρημα του γιγαντισμού και της απόκτησης μεγαλύτερων μεριδίων αγοράς, ενώ η δεύτερη έχει επιλέγει κλάδους στόχους με ποιοτικά κριτήρια και ανθεκτικότητας δεδομένα. Η εξ’ επιλογής καθετοποίηση, δημιουργεί οργανισμούς ποιοτικών λύσεων και υψηλής τεχνογνωσίας και αξίας.

Η εταιρία μας – OnLine Data AE – ποσοτικοποιεί τη διαφορά της αίσθησης από τον ρεαλισμό δημιουργώντας ώριμα, ουσιαστικά και πραγματοποιήσιμα επενδυτικά πλάνα και σχέδια δράσης.
Ως market leader στον τομέα αυτόν έχουμε ή σε εξέλιξη δύο μεγάλα επενδυτικά σχέδια. Το πρώτο αφορά την παραγωγή καινοτόμων λύσεων Logistics με προορισμό την Ευρωπαϊκή αγορά και δεύτερο την δημιουργία τεχνολογιών IoT για την συλλογή και ανάλυση δεδομένων.

Πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσουν ορόσημο στην τεχνολογική εξέλιξη της πραγματικής οικονομίας, των επιχειρήσεων και των οργανισμών που θέλουν να είναι παρόντες στο μέλλον.